Textil- & Läderskydd

Ett textil och läderskydd håller bilklädseln i gott skick och ger en extra trygghet om olyckan är framme. Dagligt användande, in och urstigningar samt smuts som följer med dig och dina passagerare utsätter klädsel för påverkan. Speciellt som barnfamilj där spill och kladd är det normala kommer det att förr eller senare bildas fläckar som är svåra att få bort. Då är det osynliga skyddet riddaren i nöden som minskar risken för att fläckar ska uppstå från början.

Textilimpregnering

Med textilimpregneringen mättas fibrerna i textilierna så de inte längre kan suga upp mer vätska. Det gör att fläckar får svårt att uppstå och du kan lätt torka upp det som råkar spillas med en fuktig trasa.

För att man ska kunna göra en textilimpregnering måste ytan som den ska impregneras på vara helt ren inför behandlingen. Så om din bilklädsel redan är smutsig kompletteras det med en klädseltvätt.

Läderbehandling

När vi gör en läderbehandling rengörs alltid lädret med specialanpassade rengöringsmedel. Då tvättar vi bort fett, ingrodd smuts och fläckar. När det har torkat appliceras ett nytt som både återfuktar och impregnerar ytan. Det ger bilklädseln ett ökat motståndskraft mot UV-strålar, fläckar och uttorkning.