Däck/fälg

Bilvårdsteknik i Åkersberga AB är en komplett däckverkstad där du kan köpa däck, utföra däckbyte, ta in hjulen på däckhotell med mera. Hos oss får du alltid säkra däck som möter dina behov och krav.

Däckbyte

Slipp tunga lyft och ta en kaffe i lugn och ro medan vi tar hand om däckbytet. Hos oss får du professionell hjälp där vi kollar mönsterdjup, lufttryck och att bultarna är rätt dragna.

Däckhotell

Är du trött på att bära bildäck, eller har du ont om förvaringsmöjligheter? Checka in dina hjul på vårt Däckhotell så förvarar vi dem åt dig på ett säkert sätt. När du bokar förvaring hos oss ingår även tvätt av hjulen.

Försäljning av däck och fälg

Behöver du köpa nya däck eller nya fälgar? Vi hjälper dig!

Vi har ett brett utbud av däck och fälgar som passar de flesta bilar. De däck och fälgar som vi inte har inne kan vi beställa in via en av många olika leverantörer.  Vi väljer alltid däck med hög kvalitet och säkerhet och har även de flesta premiummärken som finns på marknaden.

Hjulskifte

Det är ett tungt jobb att skifta hjul om man inte har rätt utrustning som exempelvis en billyft. Kom till oss när du ska byta dina sommar och vinterdäck! Vi har de verktyg som krävs och kan snabbt skifta dina hjul. Om du bokar en tid tar hjulskiftet bara 15-20 minuter.

Balansering

När man känner av vibrationer och obalans i bilen kan det vara dags att göra en balansering av hjulen.

Hjulinställning

Om däcken är snedslitna kan det vara dags för en hjulinställning.

Fälgbehandling

Fälgarna är ofta svåra att hålla rena då bilens bromsar bildar ett fint bromsdamm som fastnar och bränner in i fälgen. Med en fälgbehandling får fälgarna en smuts och vattenavvisande yta som håller runt 12 månader. Efter den här behandlingen behöver man inte använda sig av starka fälgmedel längre. Det räcker oftast med milda rengöringsmedel i kombination med högtryckstvätt. Fälgarna blir lättare att rengöra och det blir även mer skonsamt för miljön.